tisdag 27 augusti 2013

Atia - Del 3 :D

I åttan blev jag utkastad av pappa och var inte välkommen tillbaka. Kim i Göteborg tog emot mig i några månader då. Så jag missade väldigt mycket i skolan. Han skaffade ett jobb till mig så jag kunde sysselsätta mig under dagarna och när sommarlovet började så ringde mamma mig. Hon berättade att mina betyg och frånvaron gjort så jag skulle få gå om åttan. Så efter halva sommarlovet kom jag hem igen. Mamma och pappa blev jätteglada och kramade mig länge. Jag fick t.o.m. en helt egen dator som välkommen hem present. Så när skolan väl började så hamnade jag i en ny klass. Luka och jag snackade fortfarande inte och han hade börjat gymnasiet nu. Men i klassen fick jag faktiskt ett antal vänner. Lisa, Andreas, Hanna och Lindita. Men jag ville nog mest ha Luka tillbaks.


Det var ett stort steg att börja nian. Nu var vi äldst på hela skolan, och ingen gav sig på oss. Första dagen i skolan hade jag plattat mitt bruna hår och sminkat mig jättefint. Jag hade ett vitt linne på mig och trasiga mörkblå jeans. Mamma hade köpt det till mig inför skolstarten. Hanna var den första som kramade om mig utanför klassrummet. Hon var så exalterad av att börja nian. Muhammed var dessvärre skolans nya langare. Både sprit, cigaretter och droger sålde han. Och inte var det billigt heller. Under rasten drog han med mig till baksidan av skolan och tände en cigg.
“Vill du ha?” frågade han.
Först så tänkte jag nej, men sen så sa jag ändå ja. Jag hade aldrig testat, och det skulle vara lite kul nu ju. Det var hemmarullade cigaretter och jag insåg inte att det inte var tobak i utan gräs. Jag kände inte av så jättemycket men Lindita sa åt mig och lugna mig flera gånger. Lärarna märkte inget och i slutet av dagen så drog jag med Muhammed hem. På vägen från skolan så började han snacka om en fest på fredag och att det skulle vara jättekul om jag ville hänga med. Jag hade ju inga pengar till dricka men jag tackade ändå ja.


Hemma hos Muhammed så började han rota i garderoben. Han plockade ut massa lådor och kringliggande kläder innan han lyfte bort golvet i garderoben och visade sin gömma. Han tog en av de små påsarna och började sen lägga in alla sakerna igen.
“Vill du ha?” frågade han sen och visade upp påsen med det vita pulvret i.
Jag skakade på huvudet och han började lägga upp smala strimlor av pulvret på skrivbordet.
“Sista chansen.” sa han sen och kollade intensivt på mig.
Jag tvekade en stund, men skakade sen på huvudet ändå och han började rulla ihop lite papper till ett rör. Sen sniffade han upp båda strimlorna i vardera näsa och slängde pappersröret i soporna under skrivbordet.
Han tittade på mig en stund och började sen skratta. Jag log lite konstigt tillbaks och undrade vadfan han höll på med. Sen tog han sin mobil och kopplade in i högtalarna och började dunka musik. Han drog upp mig från sängen och insisterade på att jag skulle dansa med honom. Men alltihopa kändes bara så konstigt. Jag slet mig ur hans grepp och sen stod vi där och tittade på varandra konstigt ett tag.
"Jag borde nog gå hem." sa jag lågt.
Han tittade på mig besviket och gick sen bort till skrivbordet och plockade upp påsen med det resterande vita pulvret.
"Du kan ta med dig resten om du vill." sa han och räckte fram det till mig.

Jag log och tog emot det, fastän jag inte trodde jag skulle använda det, och sen följde han mig till dörren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar